Srpski


Kurs srpskog jezika za strance

Govori srpski da te ceo svet razume!

U svakoj šali je pola istine, tako kaže naš narod. Zato ova izreka iz naslova nije slučajno nastala. Istina je da je srpska dijaspora velika. Više miliona Srba živi izvan svoje otadžbine. Zaviri malo u Beč, Minhen ili Čikago, oslušni bolje i sigurno ćeš čuti srpski na ulicama. 

Ako pričaš srpski jezik, savršeno dobro će te razumeti i Hrvat, Bošnjak ili Crnogorac, a u razumevanju neće biti većih teškoća čak ni sa Makedoncima, Bugarima, Slovencima… Ne bi bilo fer da isključimo i Grke i Turke, jer u srpskom ima nekoliko hiljada reči preuzetih iz ovih jezika, a s druge strane i u grčkom i turskom ima nekoliko stotina srpskih reči. S ponosom možemo reći da je reč vampir, koja se koristi u svim jezicima sveta, zapravo srpskog porekla, a prvi čovek o kom se ikada pisala kao o vampiru je Srbin iz Požarevca. Pa sad kaži da izreka “Govori srpski da te ceo svet razume” nije istinita?! 

Srbija - oaza u Evropi

Zahvaljujući povoljnom geografskom položaju, političkoj neutralnosti u aktuelnim svetskim sukobima i podsticajnoj ekonomskoj klimi, sve više stranih kompanija, ali i pojedinaca, dolazi u Srbiju i spoznaje naš jezik, kulturu i tradiciju. Srbi od davnina neguju dve velike vrednosti: gostoljubivost i slobodu. Zato svi stranci nailaze na srdačan prijem i domaćinsku atmosferu, oduševljavaju se našom tradicionalnom hranom i pitomom prirodom, a posebno dobrim provodom i spremnošću da uživamo u životu. 

Zašto da učiš srpski jezik?

Da bi kao stranac mogao komotno da posluješ, ali s druge strane i da jednako uživaš u svemu onome u čemu mi svakodnevno uživamo, neophodno je da govoriš srpski jezik, jer stvari koje najviše karakterišu naš mentalitet je nemoguće prevesti (kao na primer merak, dert, inat, pljeskavica, šljivovica…). Zato smo uvideli potrebu za organizovanjem profesionalnog kursa srpskog jezika za strance. 

Zašto da učiš srpski baš u Eduka centru?

Iako je srpski jezik jedini na svetu u kom se svaki glas beleži samo jednim slovom, pa je zato lako naučiti čitati, gramatiku i pravopis, ipak samo deo Srba nauči u potpunosti. Ovo ne treba da te obeshrabri, jer smo angažovali kvalitetne i posvećene profesore koji i najproblematičnije stvari umeju da približe i pojasne svakom polazniku.

Uz to, Eduka centar postoji od 2006. godine i u proteklih 16 godine smo uspešno podučavali hiljade i hiljade polaznika naših kurseva. Iskustvo, posvećenost i profesionalizam su vrednosti kojima se dičimo! Sa nama će učenje srpskog biti pesma i uživanje!

Zašto da učiš srpski baš u Eduka centru?

  • Kurs se može prilagoditi potrebama pojedinca ili grupe. Organizujemo i kurseve srpskog jezika za decu, standardne, ubrzane ili veoma ubrzane kurseve za odrasle. 
  • Omogućili smo učenje jezika za različite nivoe znanja. Kursu prethodi testiranje i utvrđivanje početnog nivoa znanja.
  • Formiranje grupa je u toku.
Za sve dodatne informacije pozovite +381648245691 ili pišite na mejl office@eduka-centar.com
Hajde da zajedno započnemo tvoju avanturu u Srbiji!

Nauči srpski da te ceo svet razume!