Baba za dedu, deda za rep(k)u…

Prošla je još jedna subota u Bazaru! Isto vreme, isto mesto… drugi jezik. Ove subote (18. septembar 2010.), družili smo se najmlađim ljubiteljima ruskog jezika u Novom Sadu, za koje je prof. Jelena Ilić, predavač ruskog jezika u našem Centru stranih jezika, pripremila prave jezičke (i kulturološke) poslastice.

Učesnici radionice naučili su kako da se predstave na ruskom jeziku, upoznaju sa drugarima iz Rusije i kako da broje na ruskom; zatim, gde se nalazi Rusija na karti sveta, koji je njen glavni grad i kako izgleda ruska zastava; osim toga, koliko ljudi danas živi u Ruskoj federaciji i za koje je Ruse čuo ceo svet.

Naši dragi „radioničari“ imali su priliku i da se okušaju kao glumci, izvodeći jednu od najpoznatijih ruskih bajki „Репка“, koja je u Srbiji dobro poznata kao„Deda i repa“.

Nakon podele uloga (репка, дедка, бабка, внучка, жучка, кошка, мишка), usledilo je uvežbavanje ruskog teksta… A onda je bilo malo povuci-potegni…

… ali na kraju, ipak, iščupasmo repu!

Posle ovog lepog druženja pripremamo se za sledeću subotu (25. septembar 2010.) kada će na II spratu TC Sad Novi Bazaar  u 11,00 časova početi nova dečija jezička radionica za učenje engleskog jezika. Vidimo se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *